Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

de mihaelar63 in Ciorbe, 20 Mai 2013 | 33595 vizualizari

 

O supa de cartofi cu smantana simplu de preparat care noua ne place mult . Fiind o ciorba din zona o prezint cu drag intr-una din farfuriile traditionale mostenita de la bunica !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 os afumat de porc [ de casa]
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 patrunjel nou radacina
  • 2 morcovi noi
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legatura mica frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 50 ml bulion rosii
  • 200 ml smantana
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2-3 linguri otet mere
  • piper
  • sare[optional ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat:

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere).

Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la fiert in oala unde osul deja fierbe. Se pune si cimbrul maruntit.

Cartofii se taie cuburi mai mari si se pun si ei la fiert .In maximum 15 -20 minute toate legumele sunt deja gata fierte .

Amestecati bulionul cu smanatana intr-un bol si diluati cu zeama calda de la supa .Daca turnati zeama amestecand, smantana nu va face cocoloase .

Dati focul mai mic si turnati smantana cu bulion , amestecand .

Taiati marunt verdeturile , prima data puneti ceapa si usturoiul ,apoi frunzele verzi.

Osul se scoate separat si daca inca nu a dat nimeni atacul la el :)) il curatati de carne iar bucatelele salvate le puneti inapoi in ciorba .

Eu am acrit cu otet de mere suplimentar .

Piparati , sarati doar daca e nevoie .Serviti cu ardei iute si ceapa verde .

TIPS-URI

1

Atentie !!!! Afumatura este sarata , s-ar putea sa nu mai fie nevoie in reteta de alta sare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi cu costita afumata